Pressmeddelande 20160407

Karlstad och Töreboda blir de första kommunerna att ansluta sig när BolagsBolaget startar företagsrådgivning online

Anne och Jeanette

När allt fler arbetar digitalt ökar förväntningarna på att de tjänster man själv söker finns digitalt och trots att digitaliseringen länge varit ett av de hetaste områdena när man pratar utveckling inom näringslivet så har de företagsrådgivande aktörerna inte själva hängt med. Därför tar BolagsBolaget nu steget att digitalisera en tjänst som traditionellt sett byggt på personliga möten. Målsättningen är att fler ska kunna få hjälp och att otåliga entreprenörer ska kunna få snabbare svar på sina frågor, men också att det på sikt ska kunna bli en samhällsvinst. 


Snabb respons är ofta viktigt för entreprenörer, men att boka ett personligt möte för sina företagarfrågor kräver framförhållning, ibland på ett par veckor och alla har inte samma förutsättningar att ens komma till personliga möten. Det kan handla om att man fysiskt har svårt att ta sig dit, att det finns ett psykiskt hinder eller att det helt enkelt är svårt på de tider som finns tillgängliga. Möjligheterna och närheten till stöd ser också väldigt olika ut idag beroende på var i landet man bor.

”Hittills har inget utbrett alternativ till personliga möten funnits för kvalificerad företagsrådgivning. Många söker sig istället till olika forum på internet där svaren som ges inte kvalitetssäkras och svargivarens kompetens inte kan verifieras.” – Jeanette Köster

BolagsBolaget är en privat aktör som sedan 1999 arbetat med att förenkla för entreprenörer att komma igång genom att erbjuda entreprenörer en egenanställning, där man kan testa sin affärsidé på riktigt utan att behöva starta företag direkt. Inom bolaget finns över 20 års erfarenhet av att hjälpa entreprenörer att starta och utveckla sina verksamheter.

”Vi har sett att det i många fall fungerar utmärkt med företagsrådgivning på distans och är säkra på att online-rådgivningen kommer utgöra ett värdefullt komplement för många. Inom det företagsfrämjande systemet har digitalisering i ett par år varit en av de absolut hetaste frågorna här när man ska guida andra, men de som pratar mest om att digitalisering är nödvändig har hamnat långt efter själva.” – Jeanette Köster

Den nya tjänsten, där de flesta typer av företagsfrågor besvaras, innebär det att det dels kommer finnas en chatt-funktion med fokus på behovsstyrd och flexibel tillgänglighet och det kommer också finnas möjlighet att skicka in mer komplexa frågor och ärenden för återkoppling inom 24 timmar. Rådgivningen, som är konfidentiell, kommer vara öppen för frågor inom både nyföretagande och företagsutveckling och vara kostnadsfri för frågeställaren men endast tillgänglig för de som bor eller verkar inom anslutna kommuner.


I ett inledande skede har ett begränsat antal kommuner tillfrågats om att vara med och testa tjänsten med företagsrådgivning online. I anslutna kommuner kan alla invånare och företagare ta del av rådgivningen utan kostnad och kommunerna får statistik över nyttjandet. Karlstad och Töreboda blev först ut att tacka ja, men flera har uttryckt intresse och det kommer finnas plats för fler. I längden är målsättningen att tjänsten ska kunna finnas i alla kommuner.


Kontakt: Jeanette Köster, VD BolagsBolaget
Telefon: 0703098125 E-post: jeanette@bolagsbolaget.se
Webb: Bolagsbolaget.se/startaeget
Pressbilder: bolagsbolaget.se/press

East Sweden Business Region

Imorgon är vi i Östergötland, Mjölby närmare bestämt, för att prata för näringslivspersoner inom East Sweden Business Region om hur BolagsBolagets innovativa sätt att förenkla entreprenörskap utmanade det svenska arbetsmarknads- och skattesystemet och banade väg för egenanställningarna som idag sysselsätter omkring 12 000 personer i Sverige. Vi ger också vår bild av vilka möjligheter som finns med konceptet egenanställningar för att kunna öka sysselsättningen och nyföretagandet mycket mer än idag, men också vilka begränsningar och hinder som finns samt en inblick i hur vi som privat aktör nu arbetar med nya entreprenörskapsfrämjande lösningar.

Startpaket för nya företag – logga, visitkort och webbsida i ett

Nu har vi tagit fram ett smart startpaket för vår aegenanställda som går över till egna företagare. Logga, visitkort och webbsida för endast 12 000 kr exkl moms. Dessutom erbjuder vi möjligheten att dela upp kostnaden på tolv månader eftersom vi vet vi att det ofta finns en del kostnader när man startar upp sitt företag och det kan ta ett tag innan pengarna börjar rulla in.

 

Steget vidare

Nya tjänter minskar steget att gå vidare til företager

BolagsBolaget har länge arbetat med att förenkla företagande genom egenanställningar där entreprenörer kunnat fokusera helt på sina kunder medan vi skött allt praktiskt runt omkring. Nu ökar vi möjligheterna att fortsätta få hjälp vid övergången till eget företag. Redan tidigare har några företagare använt våra tjänster för bokfwrite-593333_1920öring, löner och administration. Nu satsar vi på att utveckla den delen av BolagsBolaget och breddar dessutom tjänstekonceptet till att omfatta både administration och marknadstjänster, så att tidigare egenanställde kan fortsätta ha kvar allt på samma ställe.

BolagsBolagets grundvärdering är att alla ska kunna få hjälp att förverkliga sina entreprenöriella drömmar och ägna sig åt det man brinner för och är duktig på, oavsett om man vill driva eget företag eller inte. Genom att vi utvecklar vårt utbud av tjänster inom ”steget vidare” främjar vi entrepernörskap i ännu högre grad.

Läs mer om tjänsterna

Nytt test: passar egenanställning för din affärsidé?

Egenanställningar kan vara en ba ingång till att starta företag, en chans att verkligen testa din affärsidé först. Eller ett enkelt sätt att göra din egen grej utan att behöva driva företag. 

Olika affärsidéer passar olika bra för egenanställningar. Nu har vi tagit fram ett enkelt självtest där du kan svara på några frågor runt din idé och se om den passar för en egenanställning hos oss. Självklart är du lika välkommen som förut att ringa och fråga oss personligen också!

Testa din idé

Kommer du i första hand sälja produkter eller tjänster?