Egenanställd – gör din grej utan eget företag

Fakturera utan företag. Om du har en affärsidé som du vill driva utan att starta företag så kan du hyra BolagsBolaget som din arbetsgivare och driva din idé som anställd hos oss. Du skaffar uppdrag och utför dem, du får avgöra själv hur mycket du vill ta betalt för dina uppdrag och hur mycket du vill arbeta. Vi tar en rörlig administrationsavgift för att ta hand om allt det andra som att fakturera, bokföra, betala in skatter och betala ut din lön. Som eget, fast enklare. Som en anställning fast med väldigt stor frihet. Vill du sen gå vidare och driva eget kan du fortsätta få löpande hjälp eller bara hjälp att komma igång. Kika mer på steget till företagare.

BolagsBolaget_din_grej2

Allt det här får du hjälp med hos oss:

Försäkringar

Ett omfattande försäkringsskydd är viktigare än man oftast tror. BolagsBolaget har tecknat Företagsförsäkring, Egendomförsäkring, Sakskadeförsäkring, Ansvarsförsäkring inkluderat produktansvar, Rättsskydd och Olycksfallsförsäkring så att alla ska kunna känna sig trygga, eftersom en privat försäkring oftast inte gäller i ditt arbete.

Administration

Vi tar hand om allt pappersarbete, skatter och avgifter. Från kundfakturering till bokföring, löneutbetalning, inbetalning av moms skatt och sociala avgifter. Vi gör bokslut, har revisor och ordnar kontrolluppgifterna. Vi har företagskonto med PlusGiro och Bankgiro som du använder och ett intranät där du kan följa din egen verksamhet. Vi kan dessutom hjälpa dig med avtal, offerter och kreditupplysningar.

Marknadsföring

När du kommit igång hos oss kan vi hjälpa dig att trycka upp visitkort åt dig och vi marknadsför dig gärna i en kampanj på Facebook. Du kan också använda vår affärsrådgivning till att diskutera djupare om marknadsföring för din verksamhet. 

Rådgivning

Vi erbjuder dig professionell affärsrådgivning som hjälper dig att kontinuerligt utveckla din idé. Det kan handla om allt från prissättning till hur du kan bli bättre på att lyckas sälja in dig till dina kunder eller addera fler tjänster till ditt erbjudande. Vi är också gärna ett uppmuntrande bollplank, vilket de flesta behöver ibland. 

 

Kom igång

Kontakta oss direkt eller ansök via formuläret så kan du strax vara igång. Om du idag har ersättning från A-kassa, Försäkringskassan eller deltar i någon arbetsmarknadsåtgärd vill vi att du kontaktar oss per telefon.

OBS, När du skickar in din ansökan godkänner du samtidigt våra villkor.

LÄS VILLKOREN 

Namn:*
Person nr:*
Adress:*
Telefon:*
E-post:*
Uppgifter för löneutbetalning. (Kan lämnas senare)
Beskriv den verksamhet du tänkt driva i BolagsBolaget.*
Vilka är dina kunder och hur kommer du hitta dem? *
Beskriv eventuell relevant erfarenhet.*
Beskriv eventuell relevant utbildning.*

Musiker-testa

 

Vanliga Frågor och svar

 

 Hur fungerar det?

Kontakta oss så pratar vi igenom dina planer och ambitioner och ger dig och du får en presentation av hur BolagsBolaget fungerar. Sedan skriver vi ett ”inställningsavtal” där du lovar att ta ansvar för din verksamhet och själv skapa dina förutsättningar på samma sätt som en egenföretagare medan vi lovar att fullgöra våra åtaganden som din arbetsgivare på ett seriöst och korrekt sätt. Tillsammans lovar vi också varandra att följa de lagar och bestämmelser som gäller och att bidra till BolagsBolagets utveckling och goda varumärke på bästa sätt.

BolagsBolaget anställer dig för de uppdrag du utför. Du sätter igång med att marknadsföra, sälja, producera och leverera.

Genom Intranätet talar du om när det är dags att fakturera en kund och anger vad det ska stå på fakturan och vilka betalningsvillkor ni kommit överens om.

Vi skriver ut fakturan, skickar den till kunden och bevakar betalningen.

Du jobbar på med nya uppdrag.

På Intranätet ser du när pengarna kommit in och du får tala om hur du vill ha dem.

Vi särredovisar dig i vår bokföring och du kan hela tiden följa din egen verksamhet. Ingen annan än du har tillgång till dina siffror när ditt penningflöde väl kommer igång.

 

Vad tar ni för avgift?

BolagsBolaget tar 10 % av din omsättning för att hantera allt detta åt dig.

När du har nått en omsättning på 300 000 kr per år exklusive moms sjunker avgiften till 6 %.

När du  nått en omsättning på 600 000 kr per år exklusive moms tar vi ingen ytterligare avgift.
Sänkningarna gäller när du sköter dina ärenden själv på intranätet.

 

Varför är det lägre kostnad ju mer jag omsätter?

16 års erfarenhet har gett oss insikten att resursanvändandet inte ökar proportionerligt mot omsättningen och vill dessutom att egenställningar ska kunna vara ett varaktigt bra alternativ till eget företag, även när din verksamhet växer.

 

Finns det inga fasta kostnader?

Nej, det gör det inte. Du betalar utifrån hur mycket du omsätter.

 

Vad gör avgiften för skillnad?

Avgiften kan tyckas skilja mycket mellan olika egenanställningsföretag. Vi är inte billigast, frågan är vad det gör för skillnad dig. Här är ett exempel: Om du omsätter 50 000 kr så är skillnaden på 6 och 10 % avgift i realiteten en löneskillnad på 112 kr netto per månad. För den skillnaden får du hos oss riktigt bra försäkringar, möjlighet till affärsrådgivning, visitkort och en internetkampanj. Vad kostar det om du ska göra det själv?

 

Hur snart får jag mina visitkort?

Det tar mellan en vecka och en månad från att du skickat dina första fakturor (omsättning på 10 000 kr exkl. moms) samt skickat in din visitkortsbeställning till oss.

Hur ser mina visitkort ut?

Här är ett exempel.

Visitkort_exempel

Kan jag få mina visitkort innan jag kommit igång med försäljningen?

Ja, det kan vi lösa. Då fakturerar vi dig 1000 kr exkl moms och sedan behöver du inte betala oss någon administrationsavgift på de första 10 000 kr exkl moms som du säljer för.

 

Varför ska jag välja BolagsBolaget?

För oss handlar egenanställningar om mycket mer än en fakturaservice. Vi bryr oss på riktigt om dig och din verksamhet, att du har trygghet med bra försäkringar, stöd om något krånglar och professionell affärsrådgivning om du vill utvecklas eller ha hjälp med din marknadsföring.

 

Varför behöver ni veta vad jag ska göra?

Det finns några olika anledningar till att vi vill ha lite information om din verksamhet innan vi anställer dig.

  • Vi vill till att börja med verifiera att din idé passar för en egenanställning och att din idé ryms inom det vi kan försäkra eftersom det är väldigt viktigt både för din och vår skull att du är ordentligt försäkrad. Med det arbetsgivaransvar vi har så är det vi som är juridiskt ansvariga för din verksamhet.
  • Sedan är det ju först när vi vet vem du är och vad du har för behov som vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Du är ju vår viktigaste resurs och vi är beredda att anstränga oss för att du ska lyckas.
  • Slutligen vill vi att våra egenanställda ska kunna känns sig trygga i att alla andra som jobbar genom BolagsBolaget driver lika seriös verksamhet som man själv gör och bidrar till att det är lätt att få uppdrag genom oss eftersom uppdragsgivare vet att vi har pålitliga och duktig egenanställda.

 

Kan jag göra avdrag för kostnader?

Du kan dra av kostnader du haft i din verksamhet för t ex resor och utlägg av olika slag, som du redovisar och skickar in kvitton på. De kostnaderna skall dras av innan vi räknar ut vad du har kvar till lön.

Kan jag använda BolagsBolaget för att testa min idé?

Javisst. Det kan vara jättesmart att testa din idé innan du startar företag och det går fortare att komma igång. Du kan dessutom få fortsatt hjälp från oss att sköta bokföring och allt runt omkring när du går över till eget företag.

 

Kan vem som helst bli egenanställd i BolagsBolaget?

Generellt ja, men du kan inte ha näringsförbud.

 

Passar alla affärsidéer för egenanställningar?

Många idéer passar utmärkt. Men har du t ex stora investeringsbehov är det inte ett bra alternativ eftersom BolagsBolaget då formellt äger alla tillgångar och inte får efterskänka dessa ifall du skulle vilja starta företag längre fram. Gör gärna vårt test för att se vad som passar din idé.

 

Vad innebär det att ni tar arbetsgivaransvaret?

Det innebär att det är vi som har det juridiska ansvaret för din verksamhet och är avtalspart till dina kunder. Vi försäkrar dig och din verksamhet.

 

 

 

Enkelt

Enkelt

 Du gör din grej och vi tar hand om resten.

Tryggt

Tryggt

Vi finns som ett stöd och bollplank för dig.

Tidseffektivt

Tidseffektivt

Du får mer tid för dina kunder och uppdrag.

Utvecklande

Utvecklande

Vi hjälper dig att se nya möjlligeheter.

Save

Save